Omgeving

Minicamping Heidehof is gelegen in het natuurgebied de Maasduinen. In het noordoosten van Limburg vindt u tussen de Maas en de Duitse grens, Nationaal Park De Maasduinen. Dit  4500 hectare grote natuurgebied kent prachtige landschappen met veel bijzondere planten en dieren. De diverse paden en routes laten u kennismaken met de duinen van de Maas, welke ook paraboolduinen worden genoemd doordat ze een hoefijzervorm hebben.

Wandelen en fietsen

Onze camping ligt ook midden in het natuurgebied landgoed de Hamert, waar je eindeloos kunt wandelen in de mooie natuur van dit gebied. In dit gebied kunt u wandelen doormiddel van gekleurde paaltjes die u kunt volgen, maar u kunt hier ook al knopen lopen. Zo loopt u van knooppunt naar knooppunt.  Er zijn voor u verschillende wandelroutes uitgestippeld. Ook zijn er veel fietsroutes die u kunt volgen,hier zijn veel routes doormiddel van knooppunten,en u fietst dan in de mooie natuur en langs de maas. Dit alles is verkrijgbaar bij ons op de camping.

Duitsland

Wij liggen ook maar 2 km van de Duitse grens af. Daar ligt o.a het mooie bedevaart plaatsje Kevelaer, waar u leuk kunt winkelen en de mooie kerk die in het dorpje ligt kunt bezoeken. Ook het plaatsje Xanten is erg in trek bij onze gasten. Hier ligt een archeologisch park waar veel mensen naar toe gaan, vooral de kinderen vinden dit erg leuk.

Arcen

De kern van Arcen ligt op zo’n  6 km afstand, dit is o.a bekend om zijn heerlijke ijs van ijssalon Clevers, en niet te vergeten het Termaalbad van Arcen waar u heerlijk tot rust kunt komen, dit ligt op een afstand van 3 km van de camping. Ook de kasteeltuinen van Arcen is een park wat u gezien moet hebben als u noord limburg bezoekt.

Voor de kinderen

Ook voor de kinderen is er in de omgeving van alles te beleven. Zo hebben we net over de grens in Duitsland het grote pretpark Irrland, we hebben toverland in de buurt en diverse dierentuinen, zomers kunt u met de kinderen heerlijk genieten aan het zwembad in walbeck, wat met de fiets op z'on 15 minuten afstand ligt. 

Links

Direct reserveren?

Ook als u de beschikbaarheid op onze camping wilt opvragen, staan wij u graag te woord.